HEB JIJ EEN DROOM OF VISIE DIE JE WIL REALISEREN?

Ik werk graag met high potentials en changemakers die met commitment hun droom of visie neer willen zetten. Mensen die graag de uitdagingen van deze tijd aangaan en daarbij hun talent en leiderschap in willen zetten om echt een verschil te maken.

Misschien heb je al langere tijd het gevoel dat er meer in je zit, dat je nog niet écht dat doet waarvoor je bent gemaakt? Vaak is dit een intuïtief gevoel wat bij tijd en wijle terugkomt, maar wat er niet voor niets is! Er is waarschijnlijk een belangrijk potentieel wat bij jou hoort, maar wat je nog niet gebruikt. En dat is een enorm gemiste kans, zowel voor jou als voor de maatschappij!
Hiermee aan de slag gaan zal je leven op alle fronten, gevoel van voldoening, je gezondheid, je relaties, je inkomen, ten goede komen. Er zit immers zóveel energie en potentieel in de talenten die je hebt meegekregen!

Je zal belemmerende patronen, die je waarschijnlijk al je hele leven met je meedraagt, doorbreken. Met humor en confrontatie daag ik je telkens weer uit om de volgende stap te zetten, verantwoordelijkheid te nemen en je leiderschap te ontwikkelen.
Mijn coaching gaat vooral over inzichten en transformatie, niet zozeer over informatie, al zal ik je uiteraard heel wat nuttige handvatten en inspirerend materiaal meegeven.

leiderschapsontwikkeling

WAT IS LEIDERSCHAP?

Leiderschap gaat, in tegenstelling tot wat velen denken, niet over ‘de baas zijn’, maar over een perspectief kunnen bieden aan anderen, waardoor zij kunnen volgen.

Het kan zijn dat er iets moet veranderen om ruimte te maken voor een gezonde toekomst, dat de status quo doorbroken moet worden. Dat de juiste mensen bij elkaar gezocht moeten worden, dat er inspiratie en motivatie nodig is om de boel vlot te trekken en mensen de eindstreep te laten halen, etc. Elke fase in zo’n proces vraagt weer een andere vorm van leiderschap. Het ontwikkelen van deze kwaliteiten, leiderschapsontwikkeling vraagt aandacht, tijd en vooral bewustzijn. Sommige kwaliteiten liggen zelfs lijnrecht tegenover elkaar, waardoor spanningsvelden ontstaan. Het goed leren omgaan met deze spanningsvelden biedt prachtige kansen om je leiderschap naar een nieuw niveau te tillen.

‘ In de coachgesprekken heb ik helder gekregen waar mijn kwaliteiten en kwetsbaarheden liggen en heb ik onder begeleiding van Ineke scherp geformuleerd wat de zaken zijn waar ik voor wil staan en die fundamenteel zijn voor de bijdrage die ik wil leveren aan de wereld. Ineke fungeerde daarbij als een coach die mij met een combinatie van humor en volharding keer op keer stimuleerde dit nóg scherper te stellen. Terugkijkend heb ik geleerd om vanuit dit “nieuwe” bewustzijn helder voor ogen te krijgen wat ik wil bereiken, waar ik aan wil bijdragen, wat voor mij de kern van de zaak is.
Zo’n kleine 3 jaar geleden zag ik ergens langs een weg een groot bord met daarop enkel de tekst “Maak jij het verschil?” Die vraag heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik vol overtuiging de keuze heb gemaakt om voor een leidinggevende functie in een andere werkomgeving te kiezen. Ik zie volop mogelijkheden om invulling te geven aan mijn kernwaarden op het gebied van mens, maatschappij en wereld. En probeer deze zoveel mogelijk aan te grijpen. Het resultaat is dat ik mij bekwaam, betrokken en bevlogen voel in het werk dat ik doe. En dat is een heerlijk gevoel! ‘
Matthijs Brouwer, onderwijsmanager

Leiderschapscoaching

‘Afgelopen jaar heb ik bij Ineke een individueel coaching traject gevolgd om mijn leiderschapskwaliteiten te herkennen en in te zetten. Door middel van deze sessies ben ik mezelf bewust geworden hoeveel potentie er in jezelf schuilt wat herkend moet worden door jezelf om het in te kunnen zetten. De sessies waren intensief, maar tegelijkertijd een feestje vanwege de handvatten en tools die ik meteen kon toepassen op mijn werk en privé situatie, waardoor mijn leven in balans is. Ik ben in staat op een meer efficiënte manier mijn werk vorm te geven en mijn omgeving daarbij op een positieve manier in te zetten. Deze sessies zijn een absolute aanrader wanneer je wilt investeren in jezelf. ‘
Renske Veenema

GA JIJ DE UITDAGING AAN?

Is voor jou het moment gekomen om écht aan de slag te gaan met jouw leiderschap en wil je een keer ervaren wat werken met mij kan opleveren? Ik nodig je graag uit voor een gesprek!