IS COACHING IETS VOOR JOU?

Wordt het tijd om weer de regie te nemen over je eigen leven? Heb je een droom of een prachtig idee wat je zou willen realiseren?
Met personal coaching ontdek je dat je véél meer mogelijkheden hebt dan je je nu bewust bent. Dat je met minder inspanning en meer plezier kan bereiken waar je naar verlangt. Je gaat zien waar je onnodig tegen oude belemmerende patronen aanloopt en leert hoe je deze los kan laten.
Meestal is het enorm verrassend wat hier aan nieuwe perspectieven uit komt. Het verheldert, verfrist, geeft nieuwe energie. En ja, soms moet je even een hobbel over, maar met de handvatten die ik je aanreik gaat je dat zeker lukken!

TIJD VOOR VERANDERING

Er zijn momenten in je leven dat je merkt dat er iets begint te kriebelen of te wringen. Dat je signalen krijgt van je lichaam of van je omgeving dat het tijd wordt om bij te sturen, misschien om nieuwe keuzes te maken.

We leven in een tijd dat de wereld steeds sneller verandert, en daarmee steeds weer nieuwe kwaliteiten van ons vraagt. Soms kan dit overweldigend zijn. We kunnen dan niet meer vanuit onze natuurlijke kracht denken en handelen. We belanden in ons valkuil gedrag, eigenlijk onze oude overlevingsmechanismen. Meestal leidt dit onbewuste gedrag ons naar een neerwaartse spiraal en precies naar wat we níet willen.

Met personal coaching ga je zien waar je blijft steken in een oud verhaal.  Op een inspirerende manier ontwikkel je de vaardigheden en veerkracht om door te kunnen groeien naar het nieuwe verhaal wat weer helemaal bij jou past.

RESULTAAT WORDT IN ALLES ZICHTBAAR

Bij mij is de coaching transformationeel. In plaats van iets te willen ‘repareren’ of een directe ‘oplossing’ te zoeken ga je zien dat deze situatie jou iets te vertellen heeft over wat werkelijk belangrijk voor jou is. Het is dus ook een vorm van coachen die je met diepere, vaak onbewuste lagen in contact brengt. Je gaat zien waar je jezelf eventueel onbewust saboteert en steeds het oude verhaal herhaalt. Door dit te gaan herkennen kan je bewust keuzes maken vanuit wie je werkelijk bent, zonder alle belemmeringen.

Verandering is zelden makkelijk, het bekende voelt vaak niet comfortabel, maar is toch je comfort zone. Het overwinnen van je eigen weerstand of die van anderen hoort daar bij. Het mooie is dat je hierbij juist ook extra kracht opbouwt, die je in de toekomst goed kan gebruiken.

Aan het eind van de coaching gaat er een wereld voor je open. Je bent klaar om een heel nieuw verhaal te leven. Je krijgt regie en eigenaarschap over je keuzes en dat wordt onmiddellijk zichtbaar in alles. Het kan weer draaien om wat je écht belangrijk vindt. Voor veel mensen zijn dat waarden als jezelf kunnen zijn, plezier, verbinding met anderen, waarde kunnen toevoegen, creativiteit, onvoorwaardelijke liefde, enz. Voor jou is het belangrijk dat je je weer herinnert wat jouw eigen waarden zijn en wie jij wil zijn in dit leven.

Coaching Ineke Bueno

WAT IS LEIDERSCHAP?

Leiderschap gaat, in tegenstelling tot wat velen denken, niet over ‘de baas zijn’, maar over een perspectief kunnen bieden aan anderen, waardoor zij kunnen volgen.

Het kan zijn dat er iets moet veranderen om ruimte te maken voor een gezonde toekomst, dat de status quo doorbroken moet worden. Dat de juiste mensen bij elkaar gezocht moeten worden, dat er inspiratie en motivatie nodig is om de boel vlot te trekken en mensen de eindstreep te laten halen, etc. Elke fase in zo’n proces vraagt weer een andere vorm van leiderschap. Het ontwikkelen van deze kwaliteiten, leiderschapsontwikkeling vraagt aandacht, tijd en vooral bewustzijn. Sommige kwaliteiten liggen zelfs lijnrecht tegenover elkaar, waardoor spanningsvelden ontstaan. In de personal coaching leer je om te gaan met deze spanningsvelden en je leiderschap naar een nieuw niveau te tillen.

‘Afgelopen jaar heb ik bij Ineke een individueel coaching traject gevolgd om mijn leiderschapskwaliteiten te herkennen en in te zetten. Door middel van deze sessies ben ik mezelf bewust geworden hoeveel potentie er in jezelf schuilt wat herkend moet worden door jezelf om het in te kunnen zetten. De sessies waren intensief, maar tegelijkertijd een feestje vanwege de handvatten en tools die ik meteen kon toepassen op mijn werk en privé situatie, waardoor mijn leven in balans is. Ik ben in staat op een meer efficiënte manier mijn werk vorm te geven en mijn omgeving daarbij op een positieve manier in te zetten. Deze sessies zijn een absolute aanrader wanneer je wilt investeren in jezelf. ‘ 
Renske Veenema

WELKE COACHING PAST BIJ JOU?

Een coaching traject moet helemaal passen bij de behoefte die jij nu hebt. Wil je in korte tijd een urgent probleem oplossen? Of wil je langere tijd ergens intensief aan werken? Gaat het over jouw persoonlijke ontwikkeling? Of zijn er ook leiderschapsvragen aan de orde? Uiteraard kunnen we altijd in overleg een traject op maat samenstellen!
Er zijn verschillende mogelijkheden voor coaching, zowel online als bij mij in de coachruimte in Hilversum. Ook is er gelegenheid voor wandelcoaching in de natuur, meestal zal dit op de Hoorneboegse Heide in Hilversum zijn.

Een online Talent & Drijfveren assessment met het Odin Development Compass kan een mooie aanvulling zijn op de coachinggesprekken. Het biedt een heldere kaart waar jouw natuurlijke talenten zitten, wat je valkuilen zijn en waar nog niet ontdekt potentieel zit.

Op de pagina Coaching Trajecten kan je zelf kijken welke personal coaching op dit moment bij jou past en een telefonisch intakegesprek aanvragen.