De Reis van de Held

De Reis van de Held, ofwel ‘The Hero’s Journey’, is de naam die Joseph Campbell gaf aan de telkens terugkerende cyclus van gebeurtenissen in onze levens, die we herkennen in alle verhalen ter wereld. Wij máken verhalen, wij leven allen ons eigen verhaal.

Net als elke held worden wij zelf ook uitgedaagd door de omstandigheden om de oude situatie, de status quo, te doorbreken. Ons oude jasje past niet meer, gaat knellen, en soms moet die knellende pijn zó groot worden dat we uiteindelijk wel in beweging móeten komen. Niet zelden is er moed voor nodig om het avontuur aan te gaan en de obstakels te overwinnen. Elke held kent angst. De moed zit in het accepteren van die angst, en toch de sprong te wagen. Misschien herken je hiervan al elementen uit je eigen situatie?

Is er bij jou een jasje wat langzamerhand is gaan knellen?
Voel je al langer dat er meer in jou zit en dat het tijd wordt voor die volgende stap?

Telkens maken wij weer een nieuwe reis, waarin steeds iets te halen valt. We ontwikkelen ons aan de hand van alle uitdagingen en leren steeds complexere situaties aan te kunnen. Zo kunnen we, via persoonlijk leiderschap, groeien naar leiderschap. De kwaliteit om anderen voor te gaan, zodat zij kunnen volgen.

Er komt immers steeds weer een moment waarop het oude niet meer voldoet en er een kloof ontstaat tussen dat wat er nu is en dat wat we werkelijk zouden willen of wat gezond voor ons is. We hebben leiders, changemakers, nodig om dat in te zien én om anderen hierin voor te gaan.

Ben je in je hart een changemaker, maar is je omgeving nog niet zover, waardoor je teruggehouden wordt?
Of zien juist anderen heel veel potentie in jou, maar houd je jezelf terug?

Onderzoek met de inspirerende leidraad van De Reis van de Held waar jij staat en wat er van je gevraagd wordt.

De Reis van de Held - Joseph Campbell

Leiderschapsreis Frankrijk

In deze boerderij in Serqueux bieden we je in vijf dagen een afwisselend programma om intensief met jouw leiderschap aan de slag te gaan.

Je kan elke vraag of casus inbrengen waarin jij op dit moment een stap wil maken. Dit kan professioneel, maar uiteraard ook heel persoonlijk zijn.
Je gaat naar huis met mogelijkheden waaraan je nog niet had gedacht en concrete stappen die je kan gaan zetten. Drie professionele coaches, ieder met hun eigen specialisme, zullen je hierbij begeleiden.

De plek nodigt uit om, genietend van de schitterende uitzichten en de stilte, tot inzichten in jezelf te komen. In het hele programma zullen we de schoonheid en de kracht van de natuur gebruiken als metafoor voor jouw eigen proces. Neem dus ook je wandelschoenen mee, want we zullen zeker veel naar buiten gaan!

 Zie voor meer informatie en inschrijven de pagina Leiderschapsreis Frankrijk