Vorige zomer kampeerden we in Italië op een camping helemaal naar ons hart. Het adres verklap ik niet, want ik hoop echt dat dit plekje niet ondergaat aan haar eigen succes (sorry!)

 

Het geheim van dat succes? Back to basics! Info-en prikkel detox.

De belangrijkste USP was misschien nog wel het ontbreken van wifi en mogelijkheden tot telefonisch contact. Pas halverwege de berg naar beneden kwam je mobiel weer tot leven en stroomden de berichtjes binnen. Kampeerders gaven aan dat ze van harte bereid waren om voor deze zegen van rust extra te betalen. Want zeg eens eerlijk, waar vind je nog zo’n plek?

 

Overal speelden kinderen met stokken en water. Het riviertje bood elke dag volop gelegenheid tot een nieuw avontuur. Met verbazing heb ik toegekeken hoe zelfs de jongste kinderen de grootste vindingrijkheid aan de dag legden. Blijkbaar beschikken wij van nature over een onvoorstelbare innovatiekracht.

 

Het geheel reilde en zeilde onder het goedmoedig toeziend oog van Luca. Tijdens de gezamenlijke pizzamaaltijd vroeg ik hem of hij van dit paradijselijke bestaan kon leven. Hij keek me glimlachend aan en sprak de wijze woorden: dat hangt er vanaf wat je nodig hebt.

 

Hij vertelde dat hij een zeer goed betaalde baan had gehad in Milaan, een schitterend appartement, etc. Hij kon zich een zeer succesvol zakenman noemen. Alleen ……. hij was niet gelukkig. Hij rende van hot naar her, had altijd wel ergens zorgen over, het druk zijn in zijn hoofd en in zijn lijf hield nooit op.

 

Hij nam het drastische besluit om alles achter zich te laten en een time-out te nemen in de Italiaanse bergen. Zo kwam hij op deze plek terecht. De natuur deed hem herstellen. Het contact met de mensen maakte hem werkelijk gelukkig.

Met zijn vrouw Agnese kocht hij de kleine camping. Daar ontvangen ze 4 maanden per jaar liefdevol hun gasten. De overige maanden trekken ze met hun camper door Europa.

 

 

Wat heb je nodig in je leven? Luca heeft zijn leven zo drastisch versimpeld dat hij van een minimaal inkomen kan leven.

Ik ben de gelukkigste man op aarde, vertrouwt hij me toe. Zijn belangrijkste advies: Simplify your life!!